You are currently viewing СЕРИЯ ПРАКТИЧНИ ИДЕИ: Как да преоткрием и пробудим  женската си същност с малки ежедневни стъпки?

СЕРИЯ ПРАКТИЧНИ ИДЕИ: Как да преоткрием и пробудим женската си същност с малки ежедневни стъпки?

Динка Колева, 23 юни, 2015 г.

Всяка жена се ражда с интуитивното познание за всички тези качества, но не всяка жена ги развива и умее да ги изявява. Онова, което открих по пътя си е, че като жени, за да живеем в повече радост, удовлетворение и хармония със себе си, за да изграждаме по-удовлетворяващи взаимоотношения и връзки е важно да сме в контакт със своята женска енергия и проявленията на своята женственост, да ги приемаме и да ги изявяваме с лекота в нужния момент. За го постигнем е нужно да извървим определен път и да направим крачки към своята цялостност… Много са нещата, които е важно да видим и изследваме в себе си, за да сме в повече хармония със себе си и в отношенията си с другите. Пътят към себе си е дълъг и не винаги е лесен. Подкрепата на специалист може да бъде много ценна в този личен и дълбок процес. Точно това ме мотивира през 2010 г. да създам Програма за себепознание и личностно развитие, която нарекох “СПЕЦИАЛНО ЗА ЖЕНИ”. Също така, вярвам, че има и много малки, конкретни неща, които всяка жена може сама да направи за себе си в ежедневието – с вътрешната нагласа за любов и грижа към себе си и като осъзнати малки стъпки, чрез които да развива своята женственост. Споделям някои полезни и практични идеи:

1. Създайте хармонична връзка с жените във вашия род.

2. Създайте своя среда от жени (приятелски женски кръгове или посещавайте женски групи за личностно развитие).

3. Подарете си масаж – според ведите женското тяло се нуждае от докосване и движение, за да се раздвижва енергията в него.

4. Грижете се за външния си вид като акт на самолюбов.

5. Разхождайте се по-често сред природата.

6. Слушайте релаксираща музика.

7. Опитайте различни медитативни практики. Връзката и грижата за вашия вътрешен свят е ценна и нужна, за да сте в повече хармония със себе си и да развивате своята интуиция.

8. Танцувайте. Ориенталските танци са особено подходящи за раздвижване на енергията в тазовата част на тялото.

9. Откажете се от принципа „Аз мога всичко сама” и опитайте не само да давате, но и да търсите и получавате помощ.

10. Четете книги, които да ви помогнат в това да опознаете по-добре себе си.

11. Отделяйте време, в което да готвите нещо любимо. Това ще повиши нивото на женската ви енергия и може да бъде мощна анти-стрес терапия.

12. Планирайте добре времето си, определете ясни приоритети и цели за настоящия период и ги следвайте. Това е добър начин да запазите енергията си и да не я пилеете в ненужни неща. Същевременно си освобождавате време за наистина важни и ценни за вас неща.

13. Наблюдавайте как играят децата в парка или своите собствени (ако имате), подкрепете себе си в това да възвърнете своята спонтанност и непринудена радост от живота.

14. Подарете си време за релаксиращ и продължителен душ или вана. А защо не и малко време за плуване или водна гимнастика? 🙂

15. Създайте свой собствен комплекс от физически упражнения или намерете подходящ спорт, особено ако чувствате липса на енергия.

16. „Пуснете” всички дрехи, вещи, взаимоотношения и връзки, които вече на са ви нужни.

17. Водете си дневник като начин да изразявате и споделяте своите мисли, чувства и цели.

Това е малка част от всички лесни и практични начини, с които съвсем целенасочено да подкрепите жената във вас. 
Споделеното е кратък синтез от моите личните търсения и опит, знания от различни източници (книги, семинари),и от опита ми в работата с много жени през годините…

***

Ако тази публикация Ви е харесала, моля споделете я, за да достигне до повече хора, за които може да бъде полезна! Ако желаете да използвате тази публикация, моля посочете линк към нея! Ако сте мотивирани да направите реални промени в живота си, но имате нужда от подкрепа в този процес, бихте могли да опитате някоя от Програмите, които осъществявам. Повече информация можете да намерите в моя сайт: https://familyconsultant.alle.bg/

Leave a Reply