You are currently viewing За ЛЮБОВТА и ПАРТНЬОРСКИТЕ ВРЪЗКИ – опитности, размисли и споделености

За ЛЮБОВТА и ПАРТНЬОРСКИТЕ ВРЪЗКИ – опитности, размисли и споделености

Ако имаш често повтарящи се трудности и неудовлетворение в партньорските си връзки или невъзможност за създаване и поддържане на такава, бих те поканила да се запиташ и да си отговориш много спонтанно на следните въпроси:

🌱Каква е връзката ми с мен самата (самия)? – обичам ли се и вярвам ли, че заслужавам да бъда обичан(а); познавам ли и приемам ли своите силни и не толкова добри страни; опознал(а) ли съм своите рани и страхове от миналото и погрижил(а) ли съм се за тях; умея ли да съм в контакт с нуждите си, да поемам отговорност за тях и да ги обгрижвам; радвам ли се на живота и когато не съм във връзка; имам ли яснота тук и сега на този етап в живота ми кои са моите приоритети.
🌱Какво очаквам да получа от връзката и партньора си?
🌱Какво мога и искам да дам в отношенията си?
🌱Мога ли да си позволя да бъда по-удовлетворен(а) и щастлив(а) в любовта и в партньорската си връзка – ако в моето рождено семейство и в поколенията преди мен е имало много страдащи хора и много хора, които са имали трудни и дисфункционални връзки? 

Вярвам, че поне част от отговорите на тези въпроси, носят повече яснота за посоката, в която има смисъл да навлезеш по-задълбочено в своето себеизследване, така, че да стигнеш до корените (по-дълбоките причини) да се саботираш в любовта.

 

Динка Колева – от поредицата „Мисловни хрумки“

04.01.2022 г.

*снимка: личен архив

*** 

Ако тази публикация Ви е харесала, моля споделете я, за да достигне до повече хора, за които може да бъде полезна! Ако желаете да използвате тази публикация, моля, посочете автор и линк към нея! Ако сте мотивирани да направите промени в живота си, но имате нужда от подкрепа в този процес, бихте могли да опитате някоя от Програмите, които осъществявам. 

Leave a Reply