You are currently viewing Пълен напред :)

Пълен напред :)

Динка Колева, януари 2013 г.

“Остави живота да се развива. Тъй както вдишваш, а сетне издишваш – има време да си отпред и време да си отзад, има време да си в движение и време да си в покой, има време да си бодър и време да си изтощен, има време да си в безопасност и време да си в беда. За мъдрия целият живот е път към съвършенство”  Лао Дзъ
Хубаво е да празнуваме, да се забавляваме, да релаксираме, да общуваме, да учим и трупаме всякакви знания, да четем и да мечтаем. И всяко от тези неща има своя смисъл, своята роля в живота ни, но идва време и за ДЕЙСТВИЕ.
Всяко нещо в живота има различни етапи, през които преминава, за да бъде завършено и цялостно. Всеки етап има значение за крайния резултат.
Ако времето по празниците беше време да мечтаем – може би сега е настъпил моментът да планираме стъпките за реализирането на нашите мечти и… ДА ДЕЙСТВАМЕ. Хубаво е да мечтаем, да имаме цели. Те ни дават посока, в която да се движим, но без активността, без действията – мечтите си остават само блян.
Ако през изминалата година е било времето ни да трупаме знания – може би сега е времето да приложим наученото в реалния ни живот т.е. ДА ДЕЙСТВАМЕ. Чудесно е да се образоваме, да посещаваме различни семинари, да четем хубави книги (особено от онези вдъхновяващите), да се наслаждаваме на различни цитати от известни и не толкова популярни личности. Да, всичко това е чудесно, но само по себе си това няма да ни заведе до мястото, до което искаме да стигнем ако не ДЕЙСТВАМЕ.
Понякога сме склонни да отлагаме именно нещата, които най-силно желаем.
Може би все още не сме наясно какво точно искаме и картината ни е малко замъглена – тогава наистина имаме нужда от време, от търпение, от изчакване, за да сме наясно със себе си и тогава… тогава идва момента ДА ДЕЙСТВАМЕ.
Може би имаме ясна визия за нещата, които искаме, но все още не е настъпил момента за тяхното реализиране, но настъпи ли момента – значи трябва ДА ДЕЙСТВАМЕ.
 Може би не знаем от къде да започнем, какво да направим, може би се страхуваме дали ще се справим… и още наистина много други причини, които ни държат на едно място, далеч от мястото, до което мечтаем да стигнем.

Важно е да разберем за себе си кои са нещата в живота ни, които ни спират ДА ДЕЙСТВАМЕ. Само тогава можем да живеем с естествения ход на живота. Да сме в хармония със себе си, да го живеем пълноценно и удовлетворяващо – не само в мечтите. Тогава можем да извървим целия път и всичко, което той включва – от мечтите до тяхното осъществяване.

*** 

Ако тази публикация Ви е харесала, моля споделете я, за да постигнете да бъдете повече хора, за които можете да полезна! Ако желаете да използвате тази публикация, моля, посочете автор и линк към нея! Ако сте мотивирани да направите промени в живота си, но имате нужда от подкрепа в този процес, бихте могли да опитате някоя от Програмите, които осъществявам. 

Leave a Reply