You are currently viewing За връзката с ЖИВОТА: в съзвучие или в съпротива –  размисли, опитности и споделености

За връзката с ЖИВОТА: в съзвучие или в съпротива – размисли, опитности и споделености

Един от може би най-трудните, но и важни уроци по пътя на израстването ни (разширението ни) е умението ежедневно да живеем в повече съгласие и приемане на Живота – с неговата променяемост, с всички негови нюанси и етапи, с това, че има неща, които са в нашия контрол и такива, които не зависят от нас. Разбирането, че всички те са нужни, понякога неизбежни и са важна част от Пътя ни. Едва, когато можем да се съгласим с това, което Е в момента, такова, каквото е – можем да открием какво самите ние можем да променим, и пред какво е нужно да се смирим (приемем), пускайки ненужната борба.

ДНЕС те каня да отделиш поне няколко минути само със себе си, в които да притихнеш, да затвориш очи, да направиш няколко бавни и дълбоки вдишвания и издишания. Почувствай:
❥ Къде съм в момента в Живота си (на какъв етап)?
❥ Какво имам и какво нямам?
❥ Какво ми носи радост и лекота?
❥ Какво е предизвикателно за мен на този етап? На какво ме учи – какво в мен има възможност да израсне и да се разгърне именно чрез тази трудност?
❥ Кои са моите ресурси в този момент, които ми носят усещането за повече сигурност (подкрепеност) и устойчивост?
❥ Мога ли да “пусна” съпротивата и желанието да е различно, да кажа ДА и да приема, всичко това, което е част от Живота ми в точно този момент?

Направи отново няколко бавни и дълбоки вдишвания и издишания, опитай при последното бавно издишане да изречеш: Даа….
Какво се случва в теб сега?

А сега Почувствай:

❥ Какво в този момент зависи от теб?

❥ Какво можеш да промениш и да направиш като действия и стъпки, така, че да се придвижиш към усещане за повече удовлетворение, спокойствие и радост?
❥ Коя е първата възможна за теб малка или по-голяма стъпка? Готов(а) ли си да я направиш?

Нека деня ти е изпълнен с повече смисъл, красота и лекота! 

Динка Колева – от поредицата „Мисловни хрумки“

30.06.2022 г.

*снимка: личен архив     

❥ Подарявам ти Кратка Медитативна практика: Приемането – умението да кажеш ДА на Живота                                           

***

Ако тази публикация Ви е харесала, моля споделете я, за да достигне до повече хора, за които може да бъде полезна! Ако желаете да използвате тази публикация, моля, посочете автор и линк към нея! Ако сте мотивирани да направите промени в живота си, но имате нужда от подкрепа в този процес, бихте могли да опитате някоя от Програмите, които осъществявам. 

Leave a Reply