You are currently viewing 5  въпроса, които ще те отведат към желаната промяна

5 въпроса, които ще те отведат към желаната промяна

Здравей, читателю!
Ако мечтаеш за промени в живота си и търсиш конкретни стъпки, които да ти помогнат в осъществяването на удовлетворяващ живот – отдели малко време за себе си и си отговори честно на изброените въпроси:
1. Каква е настоящата ситуация в живота ти?
Случвало ли ти се е да се изгубиш в непознат град, в чужда държава, в планината?
Първото нещо, което правим в подобна ситуация е да се ориентираме – къде се намираме в момента. Ако в момента се чувстваш изгубен в своя собствен живот – първо ти е нужно да се ориентираш къде точно си в настоящия момент.
Напиши конкретно какво се случва в твоя живот – социален живот, работа, финансово състояние, свободно време, взаимоотношения….
2. За какво мечтаеш?
Ако не харесваш достатъчно настоящата ситуация в живота си и мечтаеш за нещо по-различно – дай си малко време и помисли как би искал да изгледа животът ти?
Ако тръгваме на пътешествие, на което искаме да видим различни неща е важно да сме наясно – какво точно искаме да видим.
Напиши подробно и конкретно как би искал да изглежда всяка една сфера от твоя живот.
3. Какво правиш в настоящия момент, за да постигнеш своите мечти и цели?
Промяната е свързана с движение, с осъществяването на конкретни действия и дейности.
Напиши кои са нещата, които правиш в настоящия момент, за да се придвижиш към мястото, което желаеш и след това помисли дали те са правилните неща и достатъчни ли са, за да те придвижат напред. Ако отговорът ти е по-скоро – не, то:
4. Какво още си готов да направиш, за да постигнеш своите цели – точно днес (тази седмица, този месец)?
Ако нещата, които правиш до момента не са те отвели на желаното място, може би не са достатъчни за постигането на целите, които имаш.
Помисли внимателно и напиши какво още си готов да направиш в настоящия момент и го запиши, като посочиш конкретни срокове за изпълнението му.
5. Каква помощ си готов да поискаш и да получиш?
Едно от важните неща, които имаме да научим е, че за да случим нещата, за които мечтаем освен ясни и планирани действия от наша страна, често имаме нужда и от подкрепа. За да я получим ни е нужно да умеем както да я поискаме, така и да я получим.
Напиши от каква конкретна помощ имаш нужда в осъществяването на своите цели – може би това е помощ от близък за теб човек, някой приятел, колега, консултант…
Ако си пропътувал към себе си чрез тези 5 въпроса – поздравления за крачката, която направи към реализирането на мечтаната промяна. Разбира се, това не е достатъчно и е само една малка стъпка в този процес, но имаш ориентири. Мечтай смело и действай с постоянство. Пожелавам ти успех.
Динка Колева, 30.10.2014 г.
*** 
Ако тази публикация Ви е харесала, моля споделете я, за да постигнете да бъдете повече хора, за които можете да полезна! Ако желаете да използвате тази публикация, моля, посочете автор и линк към нея! Ако сте мотивирани да направите промени в живота си, но имате нужда от подкрепа в този процес, бихте могли да опитате нещо от Програмите, които осъществявам. 

Leave a Reply