You are currently viewing За ТРАНСФОРМАЦИЯТА и някои важни стъпки към нея – опитности, размисли и споделености

За ТРАНСФОРМАЦИЯТА и някои важни стъпки към нея – опитности, размисли и споделености

В днешно време често бързо, липсва ни търпение, всичко е на един клик разстояние, искаме всичко да се случи на “късия кът” – да си спестим дискомфорта на пашкула, усилието при разпръскването на крилете…, но…
Всичко е процес и всяка фаза от него е важна и нужна за съзряването ни, за развиването на важни умения и вътрешна готовност да имаме това, което искаме и към което се стремим, в което е заложено да се разгърнем – ако го получим по-рано (преди да сме готови) не можем да „боравим“ по подходящ начин с него, не може истински (зряло) да го „получим“, разберем и усвоим в живота си (нещо като дадем на бебето да се храним с пържола)…

Обичам метафората за метаморфозата на пеперуда и имам много специален спомен от детството си, при гостуването ми в едно село. За мен беше много впечатляващо, защото нямах своето такова за ваканциите, както много от децата, за това и всичко попивах с изумление. Хората, на които гостувахме гледаха т. нар “копринени буби” и като си тръгвах ми подариха една, защото бях захласната да ги наблюдавам – как се хранят и плетат пашкула си, казах ми как да гледам и храня. Още си спомням красивата дървена кутия, в която поставям с черничеви листа и наблюдавам през дните различните фази на живота й – гъсеницата, пашкула, пробиването му и кафеникавата течност, която се изляла при пробиването му, пеперуда, яйцата, които снесе .. с търпение и вълнение наблюдавах и се е запечатало в съзнанието ми като много ярък спомен. 

ДНЕС ви каня да отделите няколко минути за себе си, да затворите очи с фокус навътре към себе си (за да се чуете) и да останете с няколко полезни въпроса:
-На какъв етап от Живота се намирате?
-Кое е най-голямото ми предизвикателство (трудност)?
-Какво усилие съм готов(а) да направя, което ще спомогне за моето израстване? (пробивът, който ще ме придвижи към моята трансформация)
-Какво е нужно да „пусна“ (освободя, да се откажа), за да отвори място за новото ми аз?

Динка Колева – от поредицата „Мисловни хрумки“

20.08.2021 г.

*снимка: личен архив

Ако тази публикация Ви е харесала, моля споделете я, за да достигне до повече хора, за които може да бъде полезна! Ако желаете да използвате тази публикация, моля, посочете автор и линк към нея! Ако сте мотивирани да направите промени в живота си, но имате нужда от подкрепа в този процес, бихте могли да опитате някоя от Програмите, които осъществявам. 

Leave a Reply